Zzp’er Annet: “Ik kan altijd bij FMS Zorgpartners terecht”

Bij FMS Zorgpartners begeleiden we niet alleen nieuwe zzp’ers. We zijn er ook voor zorgverleners die al langere tijd zelfstandig ondernemen, zoals Annet van der Ende! Annet kijkt terug op haar tijd voor het ondernemerschap en deelt haar ervaring met FMS Zorgpartners. “Het voelde meteen vertrouwd.”

Hiërarchie en weinig inspraak

Annet heeft eerder zowel bij een verzorgingstehuis als in de thuiszorg met bejaarden en ouderen gewerkt. “Er was veel druk vanuit de afdeling planning”, vertelt Annet. “Ik had weinig tot geen vrije dagen. Dat was vervelend, ik dacht vaak: ik wil mijn eigen dagen kunnen inplannen.” Maar er was nog een ander aspect wat haar erg frustreerde. Annet: “Er werd weinig naar mij geluisterd. Ik zag vaak waar een bewoner behoefte aan had en opperde regelmatig een idee om het welzijn te verbeteren. Vaak werd daar moeilijk over gedaan. Er heerste een enorme hiërarchie, collega’s ervaarden dat ook. Op een gegeven moment dacht ik: ik zeg wel niks meer. Ik wil gewoon het beste voor de bewoner, maar er was geen ruimte om mee te denken. Ik werd continu geblokkeerd.”

Veel vraag naar zzp’ers

Het keerpunt kwam toen Annet op een dag in de thuiszorg bij een cliënt aan het werk was. “Ik ontmoette een vrouw die de cliënt klaar kwam maken voor de nacht en ’s nachts over haar zou waken”, vertelt ze. “Deze palliatieve zorg wekte mijn interesse. Ze werkte voor een uitzendbureau en vertelde daar positieve verhalen over. Toen begon het bij mij te kriebelen om ook uit loondienst te stappen. Misschien was ik ook niet het type om voor een baas te werken.” En zo maakte Annet, net als veel andere zorgverleners, de stap naar zelfstandig ondernemerschap. “In het begin maakte ik me zorgen of ik genoeg opdrachten zou krijgen”, zegt Annet. “Echter merkte ik al snel dat er zo veel vraag is naar zorgverleners, dat ik er nu nauwelijks meer over nadenk.” Frauke en Margot van FMS Zorgpartners hebben vroeger met Annet samengewerkt. Toen FMS Zorgpartners werd opgericht, stuurde Margot Annet een mail. Annet: “Het voelde meteen vertrouwd.”

Serieus genomen worden

Wat spreekt Annet aan bij FMS Zorgpartners? “Alles omtrent administratie en certificaten wordt goed geregeld”, vertelt ze. “Ook heel fijn: ze bieden mij een marktconform tarief dat past bij mijn kwaliteiten. Ik waardeer het dat ze mij als zorgverlener zo serieus nemen.” Ook is Annet tevreden met de onderlinge communicatie. “Persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk”, zegt ze. “Ik werk alleen samen met partijen waar ik een goed gevoel bij heb. Frauke en Margot hebben altijd tijd voor me. Ik heb bijvoorbeeld wel eens vragen over opdrachten. Wat houden deze in en ben je bijvoorbeeld alleen in de nacht? Ze zijn altijd goed bereikbaar en nemen de tijd.”

Een vertrouwd gevoel

Annet is inmiddels al jaren zelfstandig ondernemer. “De toegevoegde waarde van FMS Zorgpartners is vooral het vertrouwde gevoel. Margot en Frauke zijn heel fijne mensen, het is geen fabriekswerk.” Hoe ze terugkijkt op haar loondienstverband? Daar is ze kort en krachtig over. “Het is duizend keer beter”, lacht ze. “Ik wil nooit meer terug. Mensen zeggen op mijn werk ook vaak: goh, wat ben je lekker vrolijk! Ik heb het altijd naar mijn zin op de werkvloer, iets wat ik in loondienst nooit had.” Ze kijkt met een goed gevoel naar de toekomst. “FMS Zorgpartners heeft altijd alles op orde en veel kennis van zaken. Het voelt vertrouwd, daarom adviseer ik hen ook regelmatig bij kennissen. Ik ben blij dat ik altijd bij ze terechtkan.”

Ben jij ook zzp’er en ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie